Het gebouw van de VvE Zorgvliet staat op de Alexander Gogelweg en is in de jaren ‘20 gebouwd met als bestemming een luxueus woonhotel. Het gebouw bestaat uit een hoofdblok van vijf bouwlagen en twee lagere vleugels. In 1976 is het overgegaan tot de eerste splitsing in appartementsrechten waarmee de VvE dus de eigenaar is geworden.

Omdat het gebouw van de VvE Zorgvliet is aangewezen tot rijksmonument betekent dit dat bijvoorbeeld het laten uitvoeren van planmatig onderhoud anders dan gebruikelijk in zijn werk gaat. Daar komt bij dat er sprake is van een gezamenlijke stookvoorziening en ook de levering van het water via de VvE loopt.

In 2018 maakte de VvE Zorgvliet de keuze om J&M VvE Beheer als nieuwe beheerder aan te stellen. Hoofdargument van de overstap was de toezegging dat collega Rene de Zeeuw het vaste aanspreekpunt zou worden. Rene is niet alleen goed bekend in het Haagse maar heeft binnen ons kantoor ook de meeste ervaring met het beheren van monumentale gebouwen.

Feit dat we niet alleen hoge nieuwbouwflats beheren maar juist ook dit soort mooie oudere gebouwen maakt ons werk enorm divers. Die diversiteit zorgt dat geen dag hetzelfde is en het werk blijft boeien.