Onze diensten

Complete ontzorging vanaf één adres. Dat is wel zo overzichtelijk.

We zijn een allround organisatie gespecialiseerd in het beheren van Verenigingen van Eigenaren. Dat betekent dat J&M de financiële en administratieve taken voor haar rekening neemt en toeziet op het onderhoud.

Jm beheer diensten

Financieel

Meer informatie

Administratief

Meer informatie

Onderhoud

Meer informatie

Financieel

Op deze manier hoef je als bestuurslid eigenlijk alleen nog maar te controleren.

Basis van de financiële dienstverlening is het beheren van de bankrekening van de VvE. Dit houdt kort door de bocht in dat we toezien op de betalingen die gedaan moeten worden en de bijdragen die moeten binnen komen. Het administratiesysteem Twinq, waar wij als kantoor mee werken, maakt het voor ons mogelijk om diverse maatwerk afspraken te maken met het bestuur over inzage en controle.  
 
Bij elk boekjaar van de VvE is er een verplicht aantal te doorlopen stappen waar wij samen met het bestuur invulling aan geven. Denk hier aan het opstellen van een begroting waar de maandelijkse bijdrage per eigenaar uit afgeleid wordt. Het afstemmen van de reservering voor groot onderhoud op basis van een update van het MJOP. Het produceren van een jaarrekening en het begeleiden van de kascommissie bij de controle hiervan. Omdat J&M het voortouw neemt in al deze acties ben je er zeker van dat het product professioneel is en dat de stukken op tijd voor handen zijn. 
banner man schrijft op flipover

Administratief

Zeker weten dat je niets vergeet en dat alles volgens de regels gaat.

Het is gebruikelijk dat de VvE één en soms twee keer per jaar bij elkaar komt om over actuele vraagstukken een besluit te nemen. Omdat dit maar een minimaal aantal momenten is, is een goede voorbereiding samen met het bestuur essentieel. Vervolgens wil je er vanuit kunnen gaan dat alle besluiten ook daadwerkelijk rechtsgeldig worden genomen en dat de besluiten goed worden vastgelegd. Met een beheerkantoor als J&M ben je hiervan verzekerd. We steken er veel moeite in om goed voorbereid, correct en efficiënt te vergaderen. 
 
In de vergadering worden de acties bepaald die uitgevoerd dienen te worden door het bestuur. Het bestuur mag hierin een actieve begeleiding van J&M verwachten. Denk bijvoorbeeld aan advies bij een overtreding van huisregels of aan het uitsturen van een nieuwsbrief onder de groep eigenaren. Ook over randzaken zoals het actueel houden van de KvK inschrijving en het bijhouden van het archief hoeft het bestuur zich geen zorgen te maken. Dit pakken wij allemaal op.
 
Het verzekeren van het appartementengebouw is belangrijk. Maar wat voor verzekering? En welke verzekering biedt de juiste dekking? Door de bomen zie je vaak het bos niet meer. J&M bied je de helpende hand. Een onafhankelijke hand wel te verstaan die ook nog eens valt binnen onze standaard dienstverlening.

onderhoud

Kennis en kunde waar je constant op terug kunt vallen.

Het is belangrijk dat het gebouw van de VvE niet alleen in goede staat is maar vooral ook op de lange termijn in goede staat blijft. Om vervelende verrassingen vóór te zijn maken we samen een duidelijke planning en begroting. 
 
Bij de uitvoering van het groot onderhoud mag je vervolgens rekenen op onze bouwkundigen die de volledige begeleiding voor de rekening nemen. Dit doen we vanaf de werkomschrijving voor de aannemer tot en met de oplevering van het project. 
 
Voor alle onvoorziene zaken, zoals een lekkageschade of een liftstoring, kun je evengoed bij ons terecht. Op basis van de gemaakte afspraken met de VvE helpen onze collegae in het slim en snel oplossen van deze klachten. Er is hiernaast geregeld contact met het bestuur om te sparren over technische vraagstukken en over de af te sluiten contracten. 
Neem contact op
Inspecteur met checklist