Ken je dit torenhoge gebouw uit Rotterdam-Hoogvliet al? Het is de Oosterbaken. Een complex bestaande uit 33 verdiepingen met 129 woonappartementen en 133 parkeerplaatsen. Vanaf 2016 is de VvE overgestapt naar J&M en wordt sindsdien door collega Jeanette beheerd.

Met zo’n joekel van een gebouw en zo’n grote groep eigenaren moeten er goede werkafspraken vastliggen. De Oosterbaken is wat ons betreft een schoolvoorbeeld hiervoor. We geven enkele voorbeelden:

– Maandelijks komt het bestuur samen om actuele vraagstukken, die door eigenaren zijn ingediend bij de beheerder, te beantwoorden.

– Elke maand wordt een nieuwsbrief geschreven en onder de eigenaren verspreid.

– Tweemaal per jaar komt het voltallige bestuur op bezoek bij ons op kantoor om de samenwerking te evalueren.

– Ter voorbereiding op de ledenvergadering is een bestuursoverleg op locatie die vooraf wordt gegaan door een uitgebreide inspectieronde.

– Er wordt met een centrale bestuursmail gewerkt.

– De bestuursleden hebben onderling uitgemaakt wie waar precies verantwoordelijk voor is. Dit maakt het schakelen voor ons als beheerder ook makkelijker.

Een duidelijk vertrekpunt en maatwerk als de situatie hierom vraagt. Dat is voor ons ook de makkelijkste en leukste manier van werken.