Voor meer dan 200 Vve’s heeft ons kantoor de opstartwerkzaamheden verzorgd. Dit is het stuk advies en ondersteuning van de ontwikkelaar (en later de VvE) in het traject van de vormgeving van de Akte van Splitsing tot en met de oplevering van het object. Samen met collega Angela vormt Matthijs het Team Opstart van J&M. “Ik ben dagelijks bezig met het opstarten van VvE’s. De ervaring die ik hierbij opdoe pas ik weer toe bij volgende projecten. Zo ben je eigenlijk constant bezig om het opstartproduct te optimaliseren. Het is een mooi compliment dat steeds meer ontwikkelaars de weg naar ons kantoor weten te vinden.”

Ook wanneer een bestaande VvE de overstap maakt naar J&M als beheerder dan doorlopen ze eerst met Matthijs een aantal belangrijke stappen. “Je hebt hier te maken met een aantal standaard stappen zoals het aanpassen van de bankmachtiging en de overdracht van de administratie. Wat echter evengoed belangrijk is, is het maken van duidelijke werkafspraken. We voeren voorafgaand aan de samenwerking diverse gesprekken met het bestuur om een goed beeld te krijgen van het gewenste beheer. De afspraken die hieruit volgen leggen we vervolgens vast in ons systeem. Alle medewerkers en zelfs de alarmdienst houden deze afspraken aan waardoor de foutmarge nihil is en er geen discussies achteraf zijn.”

Al meer dan 8 jaar is Matthijs actief betrokken bij de opstart en overname van VvE’s. “Eigenlijk lijken deze twee activiteiten veel op elkaar. Je legt de fundering voor een langdurige samenwerking. Een basis waar je op kan terugvallen.”