In de basis is het beheren van VvE’s van een woongebouw en een bedrijfsverzamelgebouw hetzelfde. De Aktes lijken op elkaar, de wijze van begroten en bijdragen is nagenoeg gelijk en je vergadert op dezelfde manier. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Zo komt er bijvoorbeeld veel meer kijken bij het goed verzekeren van een bedrijfsverzamelgebouw en is de emotie bij het eigendom vaak anders dan bij woningen.

Geregeld mogen we Twins Investments helpen met de opstart en het beheren van de projecten die zij ontwikkelen en bouwen. Zo ook bij het project Laneparc in Rotterdam. Dit is een project waar twee functies, te weten 17 bedrijfsunits en 59 opslagboxen, samenkomen. Dat betekent afwijkend gebruik (geregeld aanwezig versus incidenteel aanwezig), afwijkende risico’s en bijvoorbeeld een afwijkende visie op de uitstraling van het complex. Het is een mooie uitdaging om hier met de eigenaren over van gedachte te wisselen om te komen tot een eenduidige aanpak.

Of je VvE nu van een woongebouw, een bedrijfsverzamelgebouw of wat ons part een bungalowpark is, we zijn je graag van dienst!