We zitten midden in de zomervakantie en dat merk je aan alles. Er lopen hier wat minder collega’s rond en de binnenkomende belletjes en mails zijn aanzienlijk minder. Een echte verademing na een druk vergaderseizoen. Vaak ook een periode om juist aandacht te geven aan zaken waar je normaal niet aan toekomt.

Grappig gegeven is dat we in bepaalde periodes in het jaar specifieke vragen krijgen. Zo krijgen we in deze vakantieperiode geregeld vragen over de verhuur van het appartementsrecht via Airbnb.

Verhuren via bijvoorbeeld Airbnb lijkt misschien wel een win-winsituatie. Je geniet als eigenaar van een vakantie en ondertussen wordt er op jouw appartement gelet, de planten krijgen water en je verdient ook nog wat geld. Vrijwel elke splitsingsakte verbiedt echter deze vorm van verhuren (short stay, Airbnb, etc) omdat het gebruik in strijd is met de bestemming die de splitingsakte aan het appartement toekent.

Ons advies aan de eigenaren; ben je van plan het appartement voor korte termijn te verhuren, neem dan contact op met de beheerder om na te gaan of dat überhaupt mag en zo ja, onder welke voorwaarden.

Heb je het vermoeden dat een van de appartementen op deze wijze wordt verhuurd terwijl dit niet is toegestaan? Dan kan dit eveneens gemeld worden bij de beheerder.

We wensen iedereen een prachtige zomervakantie toe!

#jmvvebeheer#vvebeheer#vakantie