Het is natuurlijk leuk als projecten die wij beheren het nieuws weten te halen. Zo kwam het bestuur van de VvE Meerzicht uit Zoetermeer recent op televisie om de ambitieuze plannen qua verduurzaming toe te lichten. Ook zagen we de VvE Hof van Peltenburg laatst in een krantje verschijnen om de unieke vorm van elektrisch laden in de parkeergarage uit te leggen.

Helaas is de aanleiding van dat een project het nieuws haalt, niet altijd positief. Zo kwam afgelopen week de VvE 100 Hoog uit Rotterdam in het nieuws door een grote lekkage. Vanaf de éénendertigste verdieping stroomde er grote hoeveelheden water naar beneden. Hierdoor ontstond een plaatselijke stroomstoring en konden onder andere de liften niet meer gebruikt worden. Een waar leger van hulpverleners rukte uit om de situatie onder controle te krijgen.

Mariëlle, het vaste aanspreekpunt voor deze VvE, snelde zich ook naar de locatie om makkelijker te kunnen schakelen met de bewoners, de brandweer, de politie, het ambulancepersoneel en alle andere instanties die betrokken werden.

Hoe uitdagend en interessant zo’n plotse schade ook kan zijn, we zien toch liever dat onze projecten met een positievere reden het nieuws halen.