Vanaf 2018 beheert J&M VvE Beheer de VvE Justuskwartier. Dit grote complex bestaat uit ruim 150 woningen en staat aan de Justus van Effenstraat in Rotterdam-Spangen. Het complex werd ontworpen door de Nederlandse architect Michiel Brinkman en werd gebouwd in de jaren ‘20. Omstreeks 2010 heeft er een grote restauratie en renovatie van dit rijksmonument plaatsgevonden.

Naast de grootte van het complex en de rijke historie is het bijzonder dat veel van de woningen professioneel worden verhuurd door één partij. Hiermee ziet het VvE beheer er automatisch ook anders uit. Denk aan de communicatie bij bijvoorbeeld schades en storingen of de ledenvergadering waar je altijd maar met een kleine groep eigenaren te maken hebt.

Het vaste aanspreekpunt voor het bestuur is collega Ingrid van Ruitenbeek en de eigenaren kunnen terecht bij collega Lia Bremo. De VvE Justuskwartier neemt echter ook de dienstverlening van J&M VvE Techniek af. Dat betekent dat collega Ton Groenland de VvE adviseert en begeleidt bij al het uit te voeren groot onderhoud. Feit dat alle ondersteuning voor de VvE van één adres komt werkt efficiënt. Vanuit deze basis hopen we nog vele jaren het beheer te mogen voeren van dit bijzondere project.