• VvE Parkflat Schollevaar
  coma

  J&M VvE Beheer is een zakelijke organisatie waar je toch een persoonlijke band mee kan hebben.

   

  coma

  VvE Parkflat Schollevaar te Capelle aan den IJssel

 • VvE Grand Hotel Ter Duin
  coma

  J&M VvE Beheer gaat integer om met de belangen van alle partijen.

  coma

  VvE Grand Hotel Ter Duin te Burgh-Haamstede

 • coma

  Wij zien J&M VvE Beheer als een fris, jong team, aangevuld met een paar ervaren rotten, dat op een enthousiaste wijze goed werk verricht.

  coma

  VvE Hoog Hillegersberg te Rotterdam

 • VvE Nieuw Hadriani Villa II
  coma

  De bereikbaarheid van J&M VvE Beheer is goed, ook bij afwezigheid van de accountmanager.

  coma

  VvE Nieuw Hadriani Villa II te Voorburg

 • coma

  Van de meest ingewikkelde processen en procedures is J&M VvE Beheer goed op de hoogte.

  coma

  VvE Papsouwselaan te Delft

 • VvE Poortwijde
  coma

  De betere punten liggen bij de communicatie en verstrekking van gegevens aan de VvE.

  coma

  VvE Poortweide 1-66 te Wateringen

 • coma

  Met name door het persoonlijk contact  zijn wij als bestuur van de Cubis erg tevreden over de samenwerking met J&M VvE Beheer.

  coma

  VvE Cubis te Rotterdam

VvE moet scootmobiel toestaan in gemeenschappelijke hal

geplaatst op: 07-11-2016

Op basis van de Wet op gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz) kan de VvE het plaatsen van een hulpmiddel in de gemeenschappelijke gedeelten niet zonder meer weigeren. Recent heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zich gebogen over een kwestie waarbij een van de eigenaren met een progressieve spierziekte  toestemming aan de vergadering van eigenaren had verzocht, een scootmobiel te mogen plaatsen in de gemeenschappelijke hal op de etage van het woonappartement.

De vergadering had deze toestemming geweigerd met verwijzing naar een drietal alternatieve locaties binnen het complex die, eventueel na verbouwing, geschikt zouden zijn voor het plaatsen van de scootmobiel. De eigenaar kon zich hier niet in vinden en verzocht de kantonrechter en later het Gerechtshof een vervangende machtiging te verlenen.

Het Gerechtshof oordeelde dat voor de beoordeling van de geschiktheid van de alternatieve locaties, het ziektebeeld van de eigenaar van belang is. Omdat de VvE niet met een deskundigenrapport kon onderbouwen, dat de alternatieve locaties voor deze eigenaar geschikt waren, besliste het Gerechtshof dat de scootmobiel op de door verzoeker gewenste plek mag worden geparkeerd.

De bezwaren van een eigenaar met betrekking tot door de VvE aangeboden alternatieven moeten dus worden getoetst in samenhang met de fysieke (on)mogelijkheden van deze eigenaar. VvE’s doen er dus goed aan zich door een deskundige te laten informeren over de specifieke beperkingen die een eigenaar heeft en zich wellicht zullen ontwikkelen. Op die manier kan de VvE een op maat gemaakt alternatief aanbieden en daarmee de mogelijke bezwaren beperken.

 

Bron:                     Rijssenbeek

Datum:                  Juni 2016

Gepost in Nieuws | 0 reacties